ACN Barcelona.-El Servei Català de Trànsit ha iniciat una campanya intensiva aquesta setmana que posa el focus en els motoristes. Durant l’estiu hi ha més mobilitat de motocicletes. A peu de carretera es vigilaran els motoristes com a infractors, però també com a possibles víctimes de conductes de risc dels conductors de la resta de vehicles. L’acció policial també se centrarà en el control d’un bon ús del casc, de les infraccions relatives a les normes de circulació i a les condicions tècniques del vehicle. Aquest any han mort 26 motoristes a les carreteres catalanes i 158 han resultat ferits greus. Són dos motoristes morts més que en el mateix període de l’any passat.

Els motoristes morts en accidents de trànsit representen gairebé el 30% del total de les víctimes mortals registrades (89). Per demarcacions, a Barcelona és on més motoristes han mort, un total de 13; seguida de Girona, amb 5, i de Tarragona i Lleida, amb 4. La xifra d’usuaris de motocicletes que han patit ferides de gravetat és el mateix que el de l’any passat, 158.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.