Toti Soler i Gemma Humet presentaran al Gran Teatre de Xàtiva el nou disc conjunt, Petita festa, divendres 18 a les deu de la nit. L’àlbum és el resultat de l’estreta col·laboració que tots dos han sembrat aquests darrers anys dalt dels escenaris i combina cançons d’Ovidi Montllor –figura principal de l’àlbum–, cançons franceses, del mateix Soler o del seu pare. Totes, amb la veu d’Humet i la guitarra de Soler, ‘sense més artificis’. ‘És un disc diferent perquè la Gemma li dóna aquesta joventut i alegria que a mi potser ja se m’acaba’, deia en una entrevista a l’ACN Soler, que amb aquest disc signa el que fa trenta-sis de la seva carrera. El tercer d’Humet, qui ha cercat ‘emocionar’ més que no pas oferir cap gran ‘virtuosisme’.

‘És cançó de tota la vida, cançó pelada, cançó catalana, francesa. Cançó sense temps, de sempre’, deia Toti Soler. La cançó ‘Homenatge a Teresa’, d’Ovidi Montllor, enceta el disc. Soler va acompanyar Montllor durant vint-i-cinc anys, i arran de l’homenatge que va fer-ne amb motiu del vintè aniversari de la seva mort, tenien ja molt material enregistrat amb Humet. Per això el disc és un ‘resum’ de vuit anys de col·laboracions.

Toti Soler: ‘Quan un estima la música, fa el que sigui sense que li importin les conseqüències’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb