La Conselleria de Sanitat va confirmar ahir al vespre el primer cas d’un pacient afectat per coronavirus al País Valencià. És un noi jove de Borriana, que es troba ingressat a l’hospital de la Plana de Vila-real. Ell mateix va anar al centre després de fer un viatge a Milà i notar que tenia febre. Recordem que la Llombardia és la regió la més afectada pel brot d’aquest virus al nord d’Itàlia, on han mort onze persones fins ara.

Segons que va informar la conselleria, la primera anàlisi del jove va sortir positiva de l’agent infecciós. Tanmateix, s’ha enviat una altra mostra al centre de microbiologia de Majadahonda, el laboratori de referència de l’estat espanyol, per acabar-ho de certificar.

La subdirectora general d’Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, va explicar que el jove presentava un ‘estat bo’ i que la seva estada a Milà, en principi, no té relació amb els grups que Sanitat té sota vigilància per una possible infecció del virus: els afeccionats del València que van anar a la ciutat a veure el partit contra l’Atalanta i els empresaris que van assistir al Saló Internacional de Calçat.

Recomanacions de Sanitat

La conselleria va emetre ahir un missatge de tranquil·litat i va repetir les recomanacions a tothom qui hagi visitat el nord d’Itàlia. Va recordar que les possibilitats d’infecció són ‘de baixa a moderada’. Per això, va recomanar de fer vida normal i ‘observar l’estat de salut’ mantenint certes mesures d’higiene: rentar-se les mans, tapar-se la boca i el nas en cas d’esternudar i fer servir mocadors d’un sol ús.

De totes maneres, en cas de presentar símptomes respiratoris dues setmanes després del viatge, Sanitat demana de romandre a la residència habitual i evitar el contacte estret amb ningú. A més, demana de posar-se en contacte amb un servei mèdic trucant al 112 per fer una valoració dels símptomes.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb