El president del Parlament, Roger Torrent, ha replicat aquest dimecres a la tarda a la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha emplaçat ERC i el PDECat a cercar acords transversals a la societat catalana que englobin ‘el 75 o el 80% de la societat catalana’. ‘La proposta és un referèndum sobre la independència, té el suport del 80% de la societat’, li ha dit Torrent. En aquest sentit, el president del Parlament ha instat Sánchez a ‘assumir el repte democràtic que planteja Catalunya sense por a les urnes’. ‘Prou excuses, president; […] votem’, ha insistit.

Durant el debat monogràfic sobre Catalunya a Congrés dels Diputats, Sánchez ha afirmat: ‘Vostè em ve amb una oferta amb el 75% de la societat catalana i el govern d’Espanya li asseguro que la vehicularem i ajudarem a resoldre els problemes de la societat catalana’. Ho ha dit en replicar una intervenció del portaveu d’ERC, Joan Tardà.

En resposta a la reacció del líder del PP, Pablo Casado, el president espanyol ha aclarit que es referia únicament a una reforma de l’Estatut, i no a cap proposta que tingui a veure amb l’autodeterminació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb