Imatge del mural del pavelló de Torrefarrera

Durant aquesta setmana, un total de tretze artistes d’arreu del món han visitat la localitat de Torrefarrera (Segrià) per pintar les seves obres al  festival d’art urbà Street Art Festival, que aspira a millorar aquest entorn i a fomentar la cultura. Hi han pintat un total de 1200m2 de paret repartits en una dotzena de murs. 

Després de l’èxit de l’any passat, l’ajuntament ha destacat l’interès dels veïns perquè els artistes els pintin les parets. A més, ha rebut un centenar de propostes artístiques tant nacionals com internacionals. L’Argentina, Mèxic, el Perú, els Estats Units o Itàlia són els països d’alguns dels artistes, entre els quals n’hi una una de local, Cristina Dejuan.

Els visitants del Torrefarrera Street Art Festival podran gaudir de diferents tècniques i estils, perquè alguns dels pintors empren tècniques curioses. En el cas de la italiana LaRame13, pinta sobre paret com si ho fes sobre un paper, és a dir, no utilitza l’esprai sinó el pinzell. Explica que tan sols fa dos anys que pinta al carrer i que encara ‘no és gaire bona a l’esprai’. Per això opta per l’aquarel·la i la pintura acrílica. Ha dibuixat una jungla d’animals sobre una de les parets, visible des de la carretera N-230 al seu pas pel municipi.

Un altre dels artistes, Rodrigo Romero, ha pintat amb relleu sobre les parets. Ha fet una escultura sobre la paret i explica que es tracta d’una reflexió sobre la natura, i hi és possible de veure un missatge entre els animals que hi ha esculpit.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb