Quim Torra amb John Lewis

El president Quim Torra és a Washington on es reuneix amb diversos congressistes americans, tant demòcrates com republicans, per explicar-los de primera mà la situació a Catalunya. S’hi destaca molt especialment el representant demòcrata per Geòrgia John Lewis, un dels polítics més respectats dels Estats Units.

Lewis és congressista del 1987 ençà, però abans havia estat un dels dirigents del moviment pels drets civils, un dels organitzadors de la històrica marxa sobre Washington pels drets humans de l’any 1963 i un gran amic i col·laborador de Martin Luther King. Ha estat empresonat quaranta-cinc vegades per haver defensat els drets civils i és un dels pocs congressistes honorats amb la Medalla de la Llibertat, la màxima distinció que s’atorga als Estats Units.

Torra s’ha reunit també amb els congressistes Paul Cook, John Garamendi i Mario Díaz-Balart i és previst que es reuneixi encara amb alguns parlamentaris més. Paul Cook és un congressista californià, membre del Partit Republicà, que té un paper important en el Comitè d’Afers Estrangers del Congrés dels Estats Units, precisament en la comissió sobre afers europeus. John Garamendi és també californià, però del partit demòcrata, d’origen basc, que té un paper important en el comitè sobre les forces armades i els serveis d’intel·ligència. I Mario Díaz-Balart és un republicà de Florida, molt pròxim a l’actual president Donald Trump.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb