torra judici proces

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat fermesa en la defensa del dret del poble català a la seva llibertat: ‘Demano que siguem ferms en la defensa del que sempre hem estat, que és un poble que defensa el seu dret a ser lliure’.

En l’acte de presentació de la Temporada de Passions 2019 a Ulldecona (Tarragona), ha insistit: ‘Si renunciem a la nostra llibertat, no sabrem explicar-nos, ens esborrarem, no tindrem rostre, Catalunya deixarà de tenir un rostre’.

Ha insistit a demanar que es defensi l’arrelament a la terra i ‘els valors de la justícia, de la democràcia, dels drets humans i dels drets civils’ per projectar un missatge universal.

‘Si no sabem d’on venim i qui som no ens podrem projectar de nou amb un missatge universal, que sempre ha estat del mateix costat, al costat dels drets, del dret a tenir drets i llibertats’, ha subratllat.

També ha criticat que el judici contra el procés pretén ‘criminalitzar les idees i a uns polítics demòcrates i honorables que senzillament van donar la veu al poble de Catalunya amb unes actuacions no violentes com ha quedat demostrat’. Ha defensat que es tracta d’un judici farsa i que l’estat espanyol ‘està quedant nu davant la veritat’.

L’acte ha tingut lloc a l’ermita de la Pietat i han participat la consellera de Cultura, Laura Borràs; el president del Patronat de la Passió d’Ulldecona, Jordi Carapuig; el president de la Federació Catalana de Passions, Xavier Cañabate, i la batllessa d’Ulldecona, Núria Ventura, entre més.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb