El president de la Generalitat, Quim Torra, el vice-president, Pere Aragonès, i la resta de consellers del govern han fet l’ofrena floral al simbòlic Fossar de les Moreres sota una pluja persistent. L’ofrena, tret de sortida dels actes per a commemorar la Diada, ha estat breu a causa del temps, que ha fet que, a diferència d’altres anys, pocs s’hagin atrevit a acostar-se fins a aquest memorial als morts al Setge de Barcelona el 1714. Les poques desenes de persones que hi han assistit ho han fet sota els paraigües.

Un grup ha mostrat pancartes on es llegia ‘Polítics traïdors, Mossos repressors’ i ‘Només la unitat popular fa la independència. Organitzem-nos’. Quan marxaven, s’han sentit crits de ‘botiflers’ i ‘traïdors’, després d’un altre crit de suport a Torra.

La formació de la guàrdia d’honor del cos dels Mossos d’Esquadra ha esperat els membres del Govern per fer l’ofrena al costat del moviment. Tots els consellers, tret de la de Cultura, Mariàngela Vilallonga, han fet l’ofrena sense cobrir-se amb paraigües. Enguany, a diferència d’altres vegades, no ha sonat l’himne de Catalunya, ‘Els segadors’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb