torra brussel·les conferencia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat ‘coratge, valentia i compromís’ als independentistes i ha garantit que arribarà ‘fins al final’, assumint ‘totes les conseqüències’ del mandat de ‘fer República’. ‘Nosaltres tenim un mandat, el mandat és fer República i nosaltres seguirem per aquest camí amb totes les conseqüències, fins al final’, ha dit a Molló (Ripollès).

També ha dit que dilluns aniran a Brussel·les tot i la prohibició del Parlament Europeu per denunciar ‘una causa repressiva contra una idea que és la independència de Catalunya’. Torra no ha concretat on faran la conferència però ha recordat que tenen ‘el mandat de fer la República’ i que el seguiran ‘fins al final i amb totes les conseqüències’. Ha assistit aquest matí a la inauguració de les obres de millora del Camí de la Retirada a Molló (Ripollès) i ha fet el recorregut de 14 quilòmetres que hi ha entre aquest municipi i el Coll d’Ares, a Catalunya Nord, per on el febrer del 1939 es calcula que es van exiliar més de 100.000 persones. És previst que un cop allà, el president participi en una ofrena foral al monument dels exiliats que hi ha a Prats de Molló.

Tajani, ‘un gran amic d’Espanya’ al Parlament Europeu

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb