El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ajornat la visita que havia de fer demà als presos polítics a les presons d’Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real. El motiu és una petició del Ministeri d’Interior espanyol ‘per raons organitzatives’, segons que han explicat fonts del govern a VilaWeb.

Torra va enviar dimecres una carta al ministre d’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, anunciant-li la intenció de reunir-se amb els dirigents independentistes empresonats. Havia de veure’s amb Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva i Josep Rull a Estremera; amb Carme Forcadell i Dolors Bassa a Alcalá Meco; i amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Soto del Real l’endemà de la presa de possessió com a president.

Era previst que Torra nomenés els nous consellers del govern demà a la tarda o dissabte al matí, una vegada hagués vist els presos polítics. Turull i Rull volen continuar al capdavant dels departaments de Presidència i Territori i Sostenibilitat, respectivament. Són dos dels consellers que segurament repetiran en el càrrec i que establiran continuïtat amb el govern legítim de Carles Puigdemont. També han expressat la voluntat de continuar Lluís Puig i Toni Comín, des de l’exili. En canvi, hi ha oberta encara la incògnita sobre Raül Romeva.

Avui el Tribunal Suprem espanyol ha tornat a denegar la llibertat a Turull, Forcadell, Rull, Bassa i Romeva. La sala d’apel·lacions ha argumentat que continua havent-hi risc de reiteració delictiva i risc de fugida. A més, quan el processament sigui ferm, d’ací a poques setmanes, seran inhabilitats per a exercir càrrecs públics. De manera que, si són nomenats consellers, hauran de renunciar-hi aviat forçosament i ser substituïts.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]