Milers de persones han tornat a manifestar-se a Hong Kong per reclamar-hi reformes democràtiques. Aquesta vegada han recorregut el districte industrial Kwun Tong, en una marxa pacífica i autoritzada per les autoritats, segons que informen mitjans locals.

Tanmateix, en acabar-se, alguns manifestants, equipats amb màscares i paraigües, durant hores han encerclat una comissaria de policia i han desmantellat càmeres de videovigilància, en protesta per les mesures de control social. S’han tornat a alçar barricades i hi ha hagut enfrontaments amb la policia, que ha disparat gasos lacrimògens contra els activistes per dispersar-los.

L’enfrontament ha escalat i s’han acabat llançant maons i ampolles d’aigua. La policia hi ha respost amb càrregues i agredint els manifestants. Feia més d’una setmana que no hi havia hagut topades violentes.

Vegeu-ne diversos vídeos:

Els enfrontaments han arribat l’endemà de la cadena humana de milers de persones inspirada pel trentè aniversari de la Via Bàltica.

Milers de persones fan una cadena humana a Hong Kong per reclamar democràcia

Ja fa dotze setmanes que els ciutadans d’Hong Kong mantenen el torcebraç amb les autoritats locals i la Xina per exigir democràcia a l’illa.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.