canto primaries ciutadans

L’aspirant a ser cap de llista de Ciutadans al País Valencià, Toni Cantó, ha dit que estaria ‘disposat’ a arribar a un pacte com el d’Andalusia —on Juanma Moreno (PP) ha estat investit amb els vots de Ciutadans i Vox— per a ‘treure al tripartit’ de la Generalitat.

‘Si estaria disposat a dur a terme un canvi com a Andalusia en el qual poguéssem repetir les principals mesures que s’han inclòs en el pacte assolit amb el PP exclusivament, en què modernitzem l’economia, ens carreguem un munt d’endollats i “xiringuitos”, arreglem tot el tema sanitari, modernitzem també el tema educatiu i ens ocupem realment dels problemes dels ciutadans? Jo estaria disposat a arribar a un pacte semblant a la Comunitat Valenciana’, ha assegurat en una trobada amb periodistes.

Cantó ha indicat, però, que ‘no faria travesses’ sobre els suports després de les eleccions de maig perquè ‘és molt complicat saber quins seran els resultats’ i l’actual és ‘un escenari convuls en què poden canviar molt les coses’. ‘Nosaltres sempre hem dit que intentarem arribar a un acord amb els partits constitucionalistes’, ha reiterat. Segons que ha indicat, ‘surt a guanyar’ i espera no necessitar suports, ni per l’esquerra ni per la dreta, per presidir la Generalitat Valenciana.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb