L’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras ha lamentat avui al Parlament Europeu el “tractament desigual” de la Unió Europea davant de les diverses vulneracions dels drets humans als estats membres o els riscos per la democràcia i l’estat de dret.

En una intervenció durant un debat sobre la situació a Malta, Terricabras ha preuat la decisió de l’Eurocambra de debatre sobre l’estat de dret al país arran de l’assassinat de la periodista que investigava casos de corrupció al país, Daphne Caruana Galizia. Tanmateix, ha criticat que, si bé la resolució a votar sobre la situació a l’illa parla de ‘preocupació per l’estat de dret, la democràcia i els drets fonamentals’ i insta a establir ‘un diàleg’ amb el govern maltès, el plenari ha rebutjat d’organitzar un debat sobre la situació política a Catalunya.

‘No hi ha una preocupació similar ni una voluntat de diàleg en relació amb Espanya, per part de les institucions europees, tot i que hi ha senyals més que evidents de vulneracions de l’estat de dret, la democràcia i els drets fonamentals,’ ha dit. L’eurodiputat ha preguntat al vice-president de la Comissió Europea i responsable de Drets Fonamentals, Frans Timmermans, si les institucions europees estan aplicant ‘el principi de ser durs amb els dèbils i dèbils amb els forts’.

Terricabras ha recordat la brutalitat de la policia espanyola el primer d’octubre, el fet que el govern espanyol destituís tot el govern de la Generalitat i que actualment hi hagi més de mig govern a la presó i, la resta, a Brussel·les. També ha assenyalat que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va passar una nit a la presó i que hi ha més de set-cents alcaldes imputats.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]