jornades gastronomiques galera

Ja fa uns quants anys que quatre poblacions de les Terres de l’Ebre, Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita es van unir per promocionar la galera, producte autòcton de la zona, amb unes jornades gastronòmiques. La galera és un crustaci molt abundant als deltes del rius, on les aigües són més riques en nutrients. Això fa que sigui una excel·lent font de proteïnes, vitamines i minerals. A més, té poques calories i és més de bon pair que no pas la resta de crustacis.

Al delta de l’Ebre la galera és molt apreciada per la carn fina i gustosa. Per això, per difondre’n les qualitats arreu, un seguit de restaurants del delta ofereixen fins el 3 de març menús especials basat en la galera. Com la majoria dels crustacis, és molt bona a la planxa, d’aperitiu, en crema i, sobretot, acompanyant l’arròs. Però a les jornades gastronòmiques també s’hi podran tastar plats més atrevits, com ara carxofa confitada amb ou poché i tempura de galera, fideuada amb galeres i llagostins o rap a la crema de calçot i galera.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb