ACN Terrassa.-Terrassa en Comú (TeC) s’abstindrà en la votació dels pressupostos municipals de 2018. La formació liderada per Xavi Matilla, que és la segona força amb sis regidors al consistori, ha pres aquesta decisió amb la condició que el PSC tiri endavant la creació de la nova empresa que ha de gestionar el servei d’abastament públic de l’aigua i treballi per reduir les desigualtats de gènere i entre barris. Matilla ha reconegut que aquests pressupostos “no són bons” perquè són “continuistes, els hi manca visió estratègica, aposten per la privatització d’alguns serveis com la neteja o l’atenció domiciliària i no aborden la desigualtat a la ciutat”. Amb tot, ha explicat que “no aprovar aquests comptes representaria aturar les inversions a la ciutat”.

Xavier Matilla ha explicat que les propostes que la formació ha plantejat i que el PSC ha acceptat ascendeixen a mig milió d’euros. “Augmentarem el pressupost de LGTBI i mesures i actuacions en determinats barris per revertir les desigualtats creixents que hi ha a la ciutat”, ha comentat el líder dels comuns que ha criticat que els comptes plantegin “actuacions disperses” per diferents zones. En aquesta línia aposta per concentrar les inversions allà on es detecti que fan més falta com les escoles que pateixen més segregació o el barri de Can Parellada. Matilla també ha comentat que els comuns han acordat amb els socialistes crear una comissió de planificació estratègica conjunta per treballar fins el 2019 tres temes cabdals per la localitat: “Volem la revisió del POUM, que s’elabori una planificació estratègica sobre els polígons industrials i l’activitat econòmica a la ciutat i que es revisi i es redacti un nou Pla d’Acció de Serveis Socials perquè l’actual fa quatre anys que va caducar”, ha detallat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb