Featured Video Play Icon

‘L’estat espanyol crea el discurs de la violència, en el context del procés polític català, per justificar les seves actuacions i legitimar la guerra bruta contra l’independentisme.’ Amb aquesta frase, el documentari Relato de lo inexistente, de la cadena llatinoamericana Telesur, explica com l’estat espanyol ha creat un fals relat sobre els fets de l’octubre passat per reprimir el moviment independentista.

El documentari, que s’ha estrenat aquesta matinada a Llatinoamèrica. És obra dels corresponsals de la cadena a Barcelona, Joan Ortiz i Carlos Collazos, i hi han participat el jurista David Bondia, l’advocat Eulogi Broto, els periodistes Esther Vera i Jordi Borràs i la sociòloga Clara Camps.

‘Tot comença el 20 de setembre de 2017. Acaben de detenir setze dirigents polítics per vinculació amb l’organització del referèndum, que es farà al cap de deu dies. Les detencions irriten la ciutadania, que mostra el seu rebuig davant els edificis on la Guàrdia Civil fa escorcolls’, diu el reportatge al començament.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb