TC

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha declarat nul·la la creació i regulació del registre electrònic de voluntats digitals que va aprovar el Parlament de Catalunya el juny del 2017. La sentència assenyala que ‘es tracta d’un registre jurídic de dret provat que només pot ser establert per l’estat’. El tribunal dóna la raó, així, al govern espanyol, que al setembre del 2017 –amb el PP encara a la Moncloa- va presentar un recurs contra alguns articles de la llei sobre voluntats digitals. El Constitucional considera que la normativa excedeix les competències catalanes, ja que considera que aquest registre no és administratiu, sinó de dret privat, l’ordenació dels quals és exclusiva de l’estat. La decisió del TC no ha estat unànime, ja que hi ha un vot particular.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb