El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vice-president, Pere Aragonès, han acordat la composició de la delegació catalana a la taula de negociació amb el govern espanyol la primera reunió de la qual serà dimecres a Madrid. En un comunicat enviat aquest matí, el govern anuncia que la la part catalana hauria d’estar integrada pel president Carles Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

Però com que tots ells són a la presó o a l’exili, i apuesta situació els impedeix, de moment, de ser-hi, el govern ha creat una delegació encapçalada pel president Torra, el vice-president Pere Aragonès, els consellers Jordi Puigneró i Alfred Bosch, les diputades Elsa Artadi i Marta Vilalta, el diputat Josep Maria Jové, i l’ex-cap de gabinet dels presidents Puigdemont i Torra, Josep Rius.

Torra i Aragonès, si bé formaran part de la delegació, tan sols aniran a les reunions d’obertura i en aquelles on calgui segellar acords concrets amb la part espanyola, si fos el cas. Els altres sis representants assistiran a totes les reunions i seran la delegació permanent que retrà comptes al president i al vice-president.

La part espanyola en aquesta primera reunió serà encapçalada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els vice-presidents Carmen Calvo i Pablo Iglesias, a més de els ministres Manuel Castells, Salvador Illa i Carolina Darias.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb