La presa de possessió dels consellers, prevista inicialment avui, és incerta. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya no ha publicat tampoc avui, per decisió del govern espanyol, el nomenament dels consellers del govern de Torra. Dues conselleres, Teresa Jordà i Ester Capella, diputades d’ERC al congrés espanyol, no aniran a la presa de possessió en cas que sigui efectivament avui. Ho ha dit el portaveu d’ERC al congrés, Joan Tardà, que ha informat que ni l’una ni l’altra no havien estat convocades. I ha assegurat que avui no es mourien del congrés perquè poguessin votar el projecte de pressupost de l’estat.

‘Hem de garantir la presència de tots els diputats d’ERC a la votació del migdia i la del vespre, perquè no sabem què farà el PNB’, ha dit Tardà en declaracions a TV3. Ara per ara, no se sap què farà el PNB, del qual depèn en última instància que el pressupost s’aprovi. Si hi votessin contra, els vots de les dues diputades d’ERC podrien ser decisius per a tombar els comptes. Tardà ha dit, això no obstant, que tenia ‘la impressió’ que el PNB hi acabaria votant a favor.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]