El diari Jornada ha decidit avui donar per acabat el projecte ‘en base a l’estat de comptes actual’. Així ho ha acordat l’assemblea general de socis cooperativistes, que paral·lelament ha decidit engegar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) de la plantilla, de vint-i-tres persones, ‘per tancar el projecte i per a sufragar els compromisos econòmics pendents, tant amb les treballadores com amb col·laboradores i altres proveïdors’, expliquen en un correu als subscriptors.

La Jornada va nèixer el 5 de maig amb la vocació de fer un diari generalista en català als Països Catalans amb una línia editorial d’esquerres i feminista. L’últim diari en paper als quioscos serà el del proper cap de setmana, 27 i 28 d’octubre.

‘El projecte naixia amb la il·lusió de poder esdevenir l’únic diari en català, cooperatiu i d’esquerres en paper, però també érem conscients que era un projecte de risc que necessitava d’un gran suport popular que no s’ha sabut trobar en un marc de crisi dels mitjans de comunicació i el periodisme’, expliquen al comunicat.

El diari agraeix la col·laboració als socis i subscriptors i posa a la disposició el correu gestio.subscripcions@diarijornada.coop per a qualsevol dubte.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb