Després de la concentració multitudinària d’ahir al vespre a la Diagonal, en què milers de persones van deixr espelmes a la calçada, aquest matí encara hi ha un tram de la via tallada al trànsit. Els equips de neteja estan retirant la cera de l’asfalt, atès que un parell de motoristes havien caigut d’hora al matí, en relliscar pel contacte amb la cera.

Fa poca estona, la Guàrdia Urbana ha aconsellat d’evitar circular en vehicle per la Diagonal i utilitzar el metro o accedir a la ciutat a través de les Rondes, per evitar possible accidents. No obstabt això, fa poca estona el cos ha anunciat que ja havia obert la circulació a les cruïlles entre la Diagonal i el carrer de Muntaner, i Diagonal i el carrer d’Aribau.

 

El matí, TMB ha desviat les línies d’autobus que circulen per la Diagonal, entre la plaça de Francesc Macià i el carrer de Pau Clarís, als carrers de Mallorca i València.

 

Alguns usuaris han compartit fotos en què es pot veure com els serveis de neteja retiren la cera de la calçada de la Diagonal:

 

Unes 200.000 persones es van concentrar ahir a l’avinguda Diagonal entre el carrer de Pau Claris i la plaça de Francesc Macià. Els manifestants van encendre espelmes per a protestar en contra de l’empresonament del president de l’ANC, Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart. Després de la concentració, milers de persones van deixar les espelmes sobre la calçada.

Els serveis de neteja de Barcelona han estat tota la nit treballant per a retirar la cera de l’asfalt, però és una feina lenta, i per això l’avinguda continua tallada en tot el tram de la concentració d’ahir. Malgrat el caos circulatori que pot provocar el tancament, l’ajuntament prefereix evitar els accidents: la cera deixa l’asfalt relliscós i és un perill sobretot per a les motos.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]