paula rotger

El Jutjat d’Instrucció número 9 de Palma ha suspès el judici contra Paula Rotger, la treballadora de l’aeroport de Son Santjoan que va patir un cas de descriminació lingüística per part de la Guàrdia Civil espanyola mentre treballava. El juliol proppassat, després de passar un control de seguretat protocolari, Rotger va donar ‘moltes gràcies’ a l’agent que l’havia ajudada a passar-lo, i aquest va respondre-li ‘a l’autoritat se li parla en espanyol; o no s’entra’. Tot plegat va acabar amb Rotger ‘castigada’: li demanen una multa de dos-cents mil euros per ‘haver posat en perill la seguretat aèria’.

Paula Rotger: ‘Li vaig dir “moltes gràcies”, en català, i el guàrdia civil es va exaltar’

El proppassat octubre, mentre Rotger era al seu cotxe, a l’aparcament de l’aeroport, amb una companya de feina, un altre treballador la va reconèixer. Rotger explica que l’home la va insultar i la va intentar agredir físicament, tot cridant ’visca Espanya, visca la Guàrdia Civil, sóc fill del cos’, i que li va trencar la finestra del cotxe, cosa que va ferir lleument la seva acompanyant. Rotger diu que l’home les va increpar ‘per culpa de gent com vosaltres passa el que passa a Catalunya’ i acte seguit se’n va tornar al seu cotxe i va fer marxa enrere, de manera que ella i la seva acompanyant van creure que volia impactar contra el seu vehicle.

Ell diu que havia sentit com Rotger ‘insultava’ tot dient ‘els espanyols són uns fills de puta, no em deixaran en pau’ i que es va sentir provocat quan ella el va anomenar ‘espanyolet de merda’. La policia va arribar al lloc dels fets i, més tard, Rotger i l’home es van denunciar mútuament. Ell, per ‘coaccions lleus’, ella, per delicte d’odi. Avui, el judici era contra Rotger, però el jutge l’ha suspès perquè unirà aquesta causa a l’altra, la dels fets del control de seguretat.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb