El govern de Sri Lanka creu que els atemptats que ahir van matar almenys 290 persones en diversos hotels i esglésies van ser perpetrats amb l’ajuda d’una ‘xarxa internacional’, segons ha explicat el portaveu de l’executiu, Rajitha Senaratne. ‘No creiem que aquests atacs fossin duts a terme per un grup de persones confinades en aquest país. Hi va haver una xarxa internacional sense la qual aquests atacs no haurien tingut èxit’, ha dit.

El president de Sri Lanka, Maithripala Sirisena, ha demanat ajuda internacional per investigar els vincles estrangers amb la cadena d’atemptats del Diumenge de Resurrecció. ‘Els informes d’intel·ligència assenyalen que hi ha organitzacions terroristes estrangeres darrere dels terroristes locals. Per tant, el president demanarà l’ajuda d’altres països’, ha indicat la presidència en un comunicat.

La Policia de Sri Lanka ha detingut avui 24 persones per la seva presumpta relació amb l’onada d’atemptats. A més, el president ha avançat que declararà l’emergència nacional des de la mitjanit de dilluns a dimarts. Segons l’executiu, aquesta emergència no comportarà restriccions a la llibertat d’expressió.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.