ACN Barcelona.-El grup cooperatiu SOM (abans Grup Cultura 03) ha adquirit la col·lecció de clàssics Bernat Metge per reimpulsar-la de cara a la celebració del seu centenari. L’Institut Cambó, propietari fins ara de la col·lecció, ha signat un acord amb el grup perquè agafi el relleu en el lideratge d’aquest històric projecte editorial. La Bernat Metge estarà liderada per l’actual director editorial d’Ara Llibres, Joan Carles Girbés. Entre els reptes que es planteja el grup cooperatiu per a la col·lecció hi ha engegar o completar la traducció de més clàssics de la cultura grega i llatina, preparar la celebració del centenari de la col·lecció, l’any 2022, o “desenvolupar una segona fase del projecte” que es farà pública a finals del 2017, segons ha informat SOM.

La col·lecció Bernat Metge està formada per 417 volums en edició bilingüe grec-català o llatí-català. Amb una sòlida trajectòria ininterrompuda, és reconeguda com una referència mundial entre les col·leccions de clàssics grecs i llatins. El “decisiu pas endavant” que el grup SOM considera haver fet en adquirir la col·lecció Bernat Metge es tradueix en els següents objectius immediats: D’una banda, reforçar el pla de publicacions per engegar o completar noves traduccions d’obres “fonamentals” de la cultura grega i llatina absents al seu catàleg. Preparar la celebració del centenari de la col·lecció, de cara a l’any 2022; cercar noves formes de difusió per ampliar el públic lector dels seus títols; ampliar també la base de subscriptors, millorar la comercialització de les novetats i el fons, són els principals reptes anunciats pels nous gestors. D’altra banda, SOM avança que treballarà “en una segona fase del projecte” editorial que no desvetllarà fins a finals del 2017.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb