ACN Barcelona.-La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Barcelona (B), la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i la Universitat Rovira i Virgili (URV) són les sis universitats catalanes d’entre les deu universitats millors universitats espanyoles identificades per rànquing de la Fundació Coneixement i Desenvolupament (CYD) que avalua 74 centres espanyols. La UAB obté la màxima qualificació en rendiment en 29 dels 36 indicadors que s’avaluen i per això, obté la màxima qualificació. Catalunya, al costat de Madrid, Navarra i el País Basc, forma part del grup de comunitats autònomes amb més de vint indicadors amb major rendiment.

Catalunya sobresurt en els indicadors d’investigació, transferència del coneixement, orientació internacional i contribució al desenvolupament regional. La UAB destaca sobretot per l’ensenyament i l’aprenentatge, la transferència de coneixement, i l’orientació internacional. En investigació també hi destaquen la UPF , la UPC i la URV, en transferència de coneixement destaca també la UPC, mentre que en orientació internacional també destaca la UPC, la UPF i la UFL. En contribució al desenvolupament regional, apareix també la Universitat Internacional de Catalunya, i la UPC. És la sisena edició del rànquing CYD, el rànquing espanyol amb major número d’universitats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb