Els treballadors de sis empreses subcontractes per Nissan (Segula, Comsa, Carretillas Mayor, Aubay, Servi Securitas i Bartic Clan) a la planta de la Zona Franca han registrat avui un preavís de vaga indefinida a partir del 19 d’abril. Reclamen que se les incorpori al procés negociador que es desenvolupa a la mesa de reindustrialització per tal que se’ls garanteixin els llocs de feina en cas que les funcions que actualment realitzen siguin necessàries amb l’arribada de nous inversors. Les sis subcontractes, que en podrien ser set si s’hi suma Altran, asseguren que la vaga indefinida és l’últim recurs que els queda perquè les tinguin en compte.

Els treballadors cridats a la vaga indefinida fan tasques essencials a la planta de la Zona Franca com el manteniment dels serveis informàtics de control de processos, la prevenció i extinció d’incendis, el subministrament de peces a les cadenes de muntatge o la posada en marxa i manteniment de de la maquinària.

Els comitès d’empresa confien en un seguiment majoritària de la convocatòria que permeti aturar completament l’activitat a la fàbrica. Denuncien que moltes empreses subcontractes no tenen garantida la seva continuïtat més enllà del 31 de març i que la vaga indefinida és l’última opció que els queda per fer valer els seus drets.

Els representants de les sis subcontractes cridades a la vaga admeten tenir com a referents en les seves aspiracions els casos d’altres subcontractes operatives a Nissan com és el de cas de ISS, Tecnove o, sobretot, Acciona, que en les darreres setmanes han aconseguit compromisos per accedir a les polítiques d’ocupació vinculades al tancament de Nissan i millors condicions per a l’extinció dels contractes d’aquelles persones que no puguin conservar el seu lloc de treball.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.