S’ha mort Marcel·lí Perelló i Valls, periodista catalanomexicà i professor universitari, a setanta-tres anys. Perelló va ser un líder del moviment estudiantil mexicà l’any 1968 i va veure’s obligat a exiliar-se a Europa. Durant aquells anys, va instal·lar-se una temporada a Catalunya i va relacionar-se amb diferents partits independentistes catalans. El 1985 va tornar a Mèxic i va fer de professor en diferents universitats. Actualment feia de col·laborador a Radio UNAM, la ràdio de la universitat, i al diari mexicà Excelsior.

Era fill de Marcel·lí Perelló i Domingo, l’ independentista català que va ser dirigent del Complot de Garraf, director del Diari de Barcelona i Secretari General d’Estat Català.

Les persones que el coneixien expliquen que era una ment lúcida que no tenia por d’enfrontar-se a la tirania de tot allò políticament correcte. El seu amor per Catalunya va ser sempre permanent.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb