El cantant i compositor alcoià Camilo Sesto, ha mort aquest diumenge als 72 anys, segons han anunciat en el seu compte oficial a Twitter. ‘Lamentem molt comunicar-vos que el nostre gran i estimat artista Camilo Sesto ens acaba de deixar. Descansi en pau’, ha estat el missatge publicat a la xarxa social.

El popular cantant, nascut a Alcoi el 1946 amb el nom de Camilo Blanes Cortés, va iniciar la seva carrera als anys 60 i, entre les seves cançons més populars, hi ha ‘Vivir así es morir de amor’, ‘Algo de mí’ i ‘Perdóname’. També se’l recordarà per la seva representació de ‘Jesucristo Superstar’ al teatre.

Sesto va actuar el 1973 a Xile, poc després del cop d’estat d’Augusto Pinochet. Sobre aquell episodi va declarar: ‘Vaig quedar impressionat! Després de saber el que havia passat…Lo nou…Viure tot allò és com enriquir-se i alegrar-se per unes coses i dir adéu a d’altres (…) Afortunadament Xile és una nova Xile mirant cap a lcel i això és culpa dels xilens que han dit: “Xile cap amunt!”.’

D’aquí que alguns li retreguin complicitat amb la dictadura xilena i l’anomenessin ‘CamiloChet’.

Tot i que la seva carrera la va fer cantant en castellà, Sesto també va cantar en català, com és el cas de la cançó El meu cor és d’Alcoi. Vegeu-ne la interpretació en aquest vídeo:

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.