La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que encapçala la llista d’ERC a la demarcació de Lleida, creu que Carles Puigdemont hauria de ser investit president en un primer debat d’investidura per recuperar la ‘normalitat’ encara que ERC guanyés les eleccions del 21 de desembre. Així ho ha dit en una entrevista al ‘Suplement’ de Catalunya Ràdio.

Serret, que actualment és a Brussel·les amb Puigdemont i tres consellers més, considera que s’ha de restituir el govern que es troba a Bèlgica i a la presó perquè, si no, s’estaria justificant l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola contra les institucions catalanes. D’aquesta manera, demana que el vice-president del govern i els set consellers que són a la presó surtin en llibertat, i que el president Puigdemont i els consellers Comín, Ponsatí, Puig i ella mateixa, puguin tornar a Catalunya amb garanties. Un cop es ‘torni a la normalitat’, el resultat de les urnes ‘dirà quin ha de ser el nou govern i qui l’ha de presidir’.

Serret ha assegurat que no sap si acabarà sent extradida a l’estat espanyol i ha defensat de continuar treballant per la ‘República Catalana per les vies democràtiques, la negociació i el diàleg’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]