‘Pensem que nosaltres som els millors, però som un mamífer més’. Amb aquestes paraules el director Sergi Belbel parla del seu nou muntatge, Sàpiens, un text original de Roc Esquius que es va estrenar ahir a la petita sala Flyhard de Barcelona. Els actors Mireia Portas i Enric Cambray interpreten una comèdia que reflexiona sobre la creença de superioritat de l’espècie humana i les desigualtats que aquesta crea en detriment de la resta d’animals.

El despatx del conseller de Salut és l’escenari on es desenvolupa Sàpiens, que romandrà en cartellera fins al 29 de gener. Enmig d’una sala amb tan sols una quarantena de localitats, el conseller fictici rep una visita inesperada amb una proposta impensable. A partir d’aquí, la trama s’estira i proposa dubtes a l’espectador perquè ‘la gent no surti del teatre amb una posició concreta, sinó que reflexioni’, segons Esquius.

Per a Belbel, els detalls són cabdals en una ambientació tan senzilla, per això la interpretació dels actors es va pensar des de l’enginy i la versatilitat més expressiva, en què ‘un petit gest és tan important com un de gran’. Així, en els 85 minuts de funció, el públic viatja per una reflexió que traspassa l’art del teatre, amb un text del segle XXI que incorpora alguna referència a la situació política actual i evoca un pensament crític respecte a la condició humana.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb