‘Pensem que nosaltres som els millors, però som un mamífer més’. Amb aquestes paraules el director Sergi Belbel parla del seu nou muntatge, Sàpiens, un text original de Roc Esquius que es va estrenar ahir a la petita sala Flyhard de Barcelona. Els actors Mireia Portas i Enric Cambray interpreten una comèdia que reflexiona sobre la creença de superioritat de l’espècie humana i les desigualtats que aquesta crea en detriment de la resta d’animals.

El despatx del conseller de Salut és l’escenari on es desenvolupa Sàpiens, que romandrà en cartellera fins al 29 de gener. Enmig d’una sala amb tan sols una quarantena de localitats, el conseller fictici rep una visita inesperada amb una proposta impensable. A partir d’aquí, la trama s’estira i proposa dubtes a l’espectador perquè ‘la gent no surti del teatre amb una posició concreta, sinó que reflexioni’, segons Esquius.

Per a Belbel, els detalls són cabdals en una ambientació tan senzilla, per això la interpretació dels actors es va pensar des de l’enginy i la versatilitat més expressiva, en què ‘un petit gest és tan important com un de gran’. Així, en els 85 minuts de funció, el públic viatja per una reflexió que traspassa l’art del teatre, amb un text del segle XXI que incorpora alguna referència a la situació política actual i evoca un pensament crític respecte a la condició humana.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]