senat estatut valencià

El ple del senat espanyol ha aprovat avui la reforma de l’estatut del País Valencià, que inclou que les inversions de l’estat espanyol en aquest territori han de ser equivalents al pes demogràfic, amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris a excepció de Ciutadans, que s’ha abstingut en la votació.

La resta de grups que han participat en el debat previ a la seva aprovació s’han felicitat del consens amb el qual ha arribat a la cambra alta la reforma. De fet, el text ha arribat al senat amb un amplíssim consens del congrés espanyol, on tots els grups van donar suport llevat Ciutadans, que es va abstenir. La formació, però, no ha portat a la cambra les seves reticències.

Un cop aprovada avui, entrarà en vigor una reforma que es va aprovar a les Corts Valencianes fa ja gairebé vuit anys, el març de 2011, però que per diferents circumstàncies polítiques havia estat paralitzada al congrés des de llavors.

La iniciativa suposa la incorporació a l’Estatut Valencià de l’anomenada ‘clàusula Camps’. Es tracta d’una nova disposició addicional perquè les inversions de l’Estat en aquesta comunitat siguin equivalents al pes demogràfic de la regió.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb