L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha reconegut la incapacitat permanent absoluta per exposició a l’amiant a un treballador, actualment jubilat, de Metro de Barcelona entre el 1975 i el 2011 i que té càncer de pulmó.

Es tracta de la primera resolució de l’INSS que atribueix a la presència d’amiant al metro de la capital catalana l’origen de la situació d’incapacitat permanent d’un membre de la plantilla de Metro de Barcelona.

Jaume Cortés, advocat de l’equip de Col·lectiu Ronda que assessora la plantilla de Metro de Barcelona, espera ara ‘un reconeixement clar i concís’ per part de l’empresa TMB que ‘els treballadors han estat exposats a l’amiant, no només els mecànics, sinó pràcticament en tots els llocs de treball’. ‘La realitat és molt tossuda i l’amiant no perdona’, ha advertit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.