ACN Barcelona.-A les facultats de la Universitat de Barcelona (UB) la vaga general d’aquest dimecres s’ha secundat de forma desigual. Segons dades facilitades per la mateixa universitat, set facultats han suspès més del 70% de les classes. Aquestes han estat les de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Filologia, Educació, Psicologia, Biologia, Ciències de la Terra, i Matemàtiques i Informàtica. En aquest últim cas, s’han suspès el 100% de les classes previstes per avui. Per col•lectius, els estudiants i professorat de les facultats de Filosofia i de Geografia i Història han donat suport unànime a l’aturada. D’altra banda, durant la nit hi ha hagut ocupacions de l’edifici Migdia del Campus Mundet i al de Geografia i Història, on també s’han bloquejat els accessos aquest matí. Una situació que també s’ha produït a dues de les tres entrades de Física i Química.

Pel que fa als centres amb més percentatge de classes suspeses, per darrere del 100% de cancel•lacions a Matemàtiques i Informàtica hi ha les facultats de Biologia i de Ciències de la Terra -85%-, les d’Educació i de Psicologia -80%-, la de Filologia -75%- i la de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació -70%-.D’altra banda, en relació als estudiants, els que més han secundat la vaga han estat els de les facultats de Filosofia i de Geografia i Història, amb un 100% de seguiment, i hi ha hagut quatre centres més on l’alumnat ha donat suport majoritari a l’aturada: a Belles arts el seguiment ha estat del 90%, a Psicologia ha estat del 85% i als edificis de Dret i Educació, del 80%.En el cas del personal docent i d’investigació (PDI), el 100% ha secundat la vaga a les facultats de Filosofia i de Geografia i Història, mentre que un 80% hi ha donat suport a Biblioteconomia i Documentació. Pel que fa al personal administratiu i de serveis (PAS), els percentatges han estat inferiors. Les facultats amb un seguiment més elevat en aquest col•lectiu han estat les de Medicina i Ciències de la Salut -50%- i les de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació -30%-.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]