La fàbrica de Seat a Martorell ha suspès els torns de producció des d’avui a les 14.00 fins divendres a la nit per les protestes contra la sentència. No és pas una adhesió a la vaga del comitè d’empresa convocada demà, sinó d’una decisió de la direcció per la dificultat que treballadors i subministraments no arribin a la fàbrica. És per això que els 9.000 treballadors cobraran igualment. Sí que preveuen que hi treballin els treballadors d’oficina.

Guia de la vaga general del 18 d’octubre com a resposta a la sentència contra el procés

Segons un treballador, fa nou anys que la producció no s’aturava, l’última vegada va ser per una nevada. Fonts de Seat han explicat a Europa Press que el torn del matí d’avui ha començat amb normalitat, si bé han decidit de prendre aquesta mesura per evitar ‘riscos de mobilitat’. ‘Com a companyia tenim la responsabilitat d’evitar que els nostres treballadors es quedin blocats entre casa seva i el lloc de feina’, ha dit.

S’aturarà el subministrament de peces, encara que les mateixes fonts han matisat que es rebran els repartiments puntuals que es puguin fer, en funció de les circumstàncies, i que la seu central de Seat continuarà oberta.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb