SEAT i els sindicats han acordat avui un ERTO per reduir la producció davant de la manca de semiconductors que afectarà entre 482 i 1.276 treballadors de tota la companyia al dia. A la planta de Martorell, l’expedient podrà implicar que deixin de treballar, com a màxim, entre 322 i 1.076 persones al dia, segons la disponibilitat de semiconductors. Així, la línia 1 reduirà mig torn de producció, passant de 2,5 torns a 2 diaris, la línia 2 operarà segons la disponibilitat de semiconductors amb els 3 torns habitual, 2,5 o 2, i la línia 3 funcionarà amb normalitat. L’empresa i els treballadors han pactat que SEAT millori la prestació d’atur als afectats per l’expedient. Els que optin per fer formació, podran mantenir el 100% del sou.

La crisi dels microxips amenaça l’estoc dels concessionaris

L’expedient afecta la globalitat de la plantilla de SEAT, unes 11.300 persones, excepte els més grans de cinquanta-cinc anys i els treballadors que no hagin generat dret a rebre una prestació d’atur. L’ERTO estarà vigent d’ençà del 27 de setembre fins al 30 de juny, i el gruix d’afectats diaris es cobrirà, en primer lloc, amb voluntaris. Les places que no es puguin cobrir es completaran de forma rotatòria entre la plantilla.

Segons ha explicat SEAT, la demanda dels seus models ja arriba als nivells previs a la pandèmia, i per això es vol intentar fabricar el màxim nombre de vehicles que permeti la disponibilitat de semiconductors. D’aquí que l’expedient inclogui una forquilla diària d’afectats que oscil·li entre els 482 i els 1.276 treballadors.

De fet, la xifra de 482 afectats es correspon a l’escenari que permetria de tenir els tres torns a la línia 2, mentre que els 1.276 es corresponen a la situació més extrema, que implicaria reduir a dos els torns de la L2. La mateixa línia també podria operar amb dos torns i mig. La línia 1 sempre funcionarà, durant l’ERTO, amb dos torns en comptes de dos i mig, i la línia 3 es mantindrà sempre intacta.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.