Save The Children ha exigit l’aprovació d’una llei que protegeixi els menors dels abusos sexuals i la inclusió de programes preventius en el currículum acadèmic sobre educació sexual i afectiva, arran de la detenció i ingrés a presó preventiva d’un professor del Vedruna de Gràcia acusat d’abusos a menors i tinença de pornografia infantil.

L’ONG ressalta que el col·legi tenia coneixement des del 2015 que el docent havia estat detingut pels Mossos d’Esquadra i posat en llibertat amb càrrecs per una denúncia de dos membres d’una agrupació escolta on feia de monitor. Per això, insisteix Save The Children, és necessari que existeixin protocols de coordinació per evitar descoordinacions entre institucions i aquests siguin d’àmbit autonòmic i d’obligat compliment.

D’altra banda, Save The Children alerta que a Catalunya una de cada dues víctimes d’agressions i abusos sexuals és un infant, que en el moment de l’agressió no són capaços d’entendre què els està passant perquè els abusos produeixen de manera gradual i per una persona coneguda en sis de cada deu casos.Pel que fa a els programes de prevenció, redueixen a la meitat les possibilitats que un menor pateixi un abús i demostren més control i seguretat, segons l’informe ‘Ulls que no volen veure’ elaborat per Save The Children, ja que, si es produeixen, ho comuniquen abans i s’estenen menys en el temps.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]