L’ex-president francès Nicolas Sarkozy serà jutjat per delictes de corrupció i tràfic d’influències després que el Tribunal de Cassació hagi rebutjat l’última impugnació de l’antic mandatari per evitar seure al banc dels acusats. Sarkozy presumptament va utilitzar el seu poder per a obtenir informació privilegiada sobre un cas que li incumbia.

Un dels advocats de Sarkozy ha confirmat avui el rebuig del recurs, de manera que només queda conèixer la data en la qual arrencarà el judici contra Sarkozy, retirat de la primera línia política des d’ençà de la seva derrota a les primàries conservadores de finals de 2016.

Sarkozy està acusat de plantejar la promoció a Mònaco d’Azibert, antic advocat general al Tribunal de Cassació, a canvi d’informació sobre l’avanç d’un altre procediment en qual s’investigava si Liliane Bettencourt, hereva de L’Oréal, havia finançat il·legalment la seva campanya per a les eleccions de 2012.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.