El certamen tindrà 35 pel·lícules entorn del món del llibre i la cultura

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

L’actor nord-americà Richard Gere inaugurarà aquest divendres el nou Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, que girarà entorn del món del llibre, els autors, la cultura i l’art fins al 28 d’abril als Cinemes Verdi.

El festival, que està organitzat per Espectarama (Verdi) i Festival Educacine i comptarà amb 35 pel·lícules, celebrarà la seva gala d’inauguració amb Gere i el director de la pel·lícula ‘Norman, l’home que ho aconseguia tot’, Joseph Cedar.

Està prevista l’assistència a la catifa vermella de les directores Isabel Coixet i María Ripoll, els directors Jaume Balagueró i Alberto Marini, la cantant britànica ALA.NI, les actrius Montserrat Alcoverro, Mercè Llorens, Melina Matthews, Nora Navas, Raquel Salvador i Clara Segura i els actors Lluís Homar, Miquel García Broda i Oriol Vila.

Aquesta gala obrirà a partir de les 20.45 hores la primera edició del certamen, que també tindrà la presència de Bertrand Tavernier, director de ‘Les pel·lícules de la meva vida’; Santiago Segura per haver actuat en ‘Gairebé Llegendes’, i l’actor d”Un italià a Noruega’ Checco Zalone, entre uns altres.

SECCIÓ OFICIAL

La secció oficial tindrà 13 pel·lícules, 12 d’elles a competició, que s’inscriuran en el triangle Cinema-Historia-Literatura; la secció Cinema Amb Gràcia reconeixerà set comèdies de tot el món; i els documentals de grans pintors tindran cabuda en la secció Exhibition on Screen.

També es lliuraran premis, que en el cas del de millor pel·lícula ho triarà un jurat format per Claudia Llosa, Toni Soler i Chufo Llorens

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]