El senador Bernie Sanders s’ha imposat en les primàries de New Hampshire, la segona etapa de la cursa del Partit Demòcrata per escollir un rival electoral per a Donald Trump. Sanders ha superat Pete Buttigieg per un marge inferior als cinc mil vots i ambdós s’emporten nou delegats.

Amy Klobuchar, senadora per Minnesota, ha sorprès a tothom i ha quedat en tercer lloc amb gairebé el 30% dels vots. Elizabeth Warren i Joe Biden, ex-vice-president de Barack Obama, han ocupat la quarta i la cinquena posició a gairebé cinquanta mil vots de Sanders.

La cursa electoral de moment l’encapçala Buttigieg que acumula vint-i-dos delegats, un més que Sanders. En total en fan falta 1990 per aconseguir la nominació presidencial. Warren, Klobuchar i Biden tanquen la classificació amb vuit, set i sis delegats. Les pròximes primàries seran a Nevada el 22 de febrer i a Carolina del Sud el 29 de febrer.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb