El govern ja ha establert les sancions per als casos d’incompliment de les mesures sanitàries de prevenció i contenció de la covid-19. Les sancions més elevades, d’entre 60.001 i 600.000 euros, s’adreçaran a les infraccions més greus, com ara la celebració d’actes o activitats que hagin estat expressament prohibits o suspesos per les autoritats sanitàries a fi de prevenir el risc de contagi. La segona franja de sancions abastarà de 3.001 a 60.000 euros i s’imposaran si s’incompleixen els límits d’aforament de seguretat o els horaris d’obertura i tancament.

Les més lleus seran d’entre cent i 3.000 euros, la menor de les quals es farà servir en casos d’incompliment de l’ús de la màscara o del seu ús inadequat. Seran els ajuntaments de Catalunya i l’Administració de la Generalitat de Catalunya, en l’àmbit de les seves competències, els qui exerciran les funcions de vigilància, inspecció i control d’allò que preveu aquest decret llei.

D’altra banda, el govern ha aprovat destinar un milió d’euros a l’activació immediata d’una campanya dirigida als joves per sensibilitzar-los sobre la necessitat de prendre mesures que evitin la transmissió de la covid-19. La campanya la dirigirà Creu Roja Catalunya i farà especial incidència en les conductes de risc que adopten si no fan servir la mascareta com cal, sobretot als espais d’oci nocturn. La campanya s’emprendrà sobretot als municipis costaners on hi hagi més afluència de grups de joves, més densitat poblacional i on es concentrin espais més espais d’oci nocturn. Creu Roja Catalunya mobilitzarà un miler de joves, dels quals aproximadament uns 200 seran contractats i la resta voluntaris.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.