El Ministeri d’Interior espanyol prepara un dispositiu policíac arran de l’anunci de protestes el 21 de desembre amb motiu del consell de ministres espanyol a Barcelona. Segons fonts del ministeri, el dispositiu no és tancat i no confirmen si es traslladaran efectius de reforç a Barcelona ni tampoc parlen de xifres.

La policia espanyola també diu que no hi ha hagut cap comunicació oficial i que tot plegat es concretarà en una reunió dies abans del consell de ministres, a la qual també convidaran els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona. D’una altra banda, El Periódico publica que el govern espanyol enviarà quatre-cents efectius antiavalots a Catalunya. Però el govern espanyol no ho confirma.

A més, el Ministeri d’Interior diu que quan el consell de ministres es va fer a Sevilla (a l’octubre) també es va organitzar un dispositiu de seguretat.

El govern espanyol acusa la Generalitat de deixadesa
El govern espanyol diu que està preocupat pels darrers esdeveniments a Catalunya: les manifestacions i enfrontaments del dia de la constitució espanyola a Girona i a Terrassa, el blocatge de l’autopista AP-7 durant quinze hores a l’Ampolla i les accions dels CDR ahir, quan van aixecar barreres a l’autopista.

El govern de Sánchez acusa la Generalitat de ‘deixadesa de funcions’ i de ‘manca de diligència’ per motius polítics. Aquest matí, la vice-presidenta espanyola, Carmen Calvo, ha dit que preparen ‘mesures de reacció’ per les accions dels CDR i la manca de resposta dels Mossos, que no van dissoldre la concentració de l’Ampolla. ‘El president de la Generalitat no es pot inhibir quan hi ha actuacions que causen intranquil·litat a la seva ciutadania perquè la principal obligació que té com a autoritat de l’estat a Catalunya és el manteniment de la seguretat i la convivència’, ha dit Calvo.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb