L’ex-president de l’ANC Jordi Sànchez ha sortit aquesta tarda de la presó dels Lledoners amb un permís de l’article 100.2 del reglament penitenciari per fer voluntariat a la Fundació Canpedró. D’aquesta manera, Sànchez comença a exercir el règim penitenciari acordat per la junta de tractament dels Lledoners, que va atorgar-li un permís de tres dies setmanals.

D’altra banda, la jutgessa de vigilància penitenciària ha autoritzat un permís de tres dies a Sànchez tot i l’oposició de fiscalia. En la seva interlocutòria, constata que l’ex-president de l’ANC és conscient que hauria d’haver actuat d’una altra forma durant la tardor del 2017.

La jutgessa té pendent resoldre el recurs de la fiscalia contra l’aplicació del 100.2 a Sànchez, així com als altres presos polítics que ja han obtingut permisos per a treballar, fer voluntariats o cuidar de persones grans.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb