El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha atribuït la divisió entre JxCat i ERC al parlament, amb el vot d’ERC al costat del PSC en la mesa de la cambra, a la seva oferta de diàleg. Ha dit que, més enllà dels ‘fets puntuals’ que puguin passar al parlament, el posicionament de l’executiu espanyol continua essent inamovible a favor que ‘el diàleg i la legalitat es materialitzin a Catalunya’.

La ministra de Política Territorial i Funció Pública espanyola, Meritxell Batet, també s’ha afanyat a atribuir-se el mèrit de la ‘divisió i les contradiccions’ dels partits independentistes pel diàleg ofert pel govern espanyol. Ho ha dit al senat, on ha afirmat que les ‘veus i actes de desafiament constitucional’ es veuen ‘contradites immediatament’ pels actes del govern i les declaracions dels partits.

‘Això és el que canvia, la seva divisió i les seves contradiccions. És el camí que ha obert el retorn al diàleg i a una perspectiva de via d’acord en l’actuació en el marc constitucional’, ha afegit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb