El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que els acords de la taula de negociació no seran ‘immediats’ i que hi ha qüestions ‘molt difícils de resoldre’. A la conferència de premsa a Brussel·les després de la reunió del Consell Europeu, Sánchez ha dit que és ‘important que el diàleg s’obri camí’, en referència a la primera reunió entre la Generalitat i la Moncloa de dimecres.

‘Estic convençut que quan hi hagi acords s’obrirà la porta a nous acords’, ha dit Sánchez, que ha recordat que tenen ‘quatre anys per endavant’ per ‘resoldre el conflicte’. ‘Hi ha qüestions molt difícils de resoldre, però estic segur que s’ha de començar a caminar’, ha insistit. Creu que la taula també ha de servir per a ‘normalitzar la vida institucional’.

Fracassa la cimera del nou pressupost de la UE

Els dirigents europeus no han aconseguit fer cap progrés en la negociació del nou pressupost de la Unió Europea després de gairebé trenta hores de reunió. La cimera no ha servit per apropar posicions entre els estats, sinó per constatar la llunyania entre ells.

Ni el president del Consell Europeu, Charles Michel, ni la Comissió Europea han estat capaços d’escurçar-les. Des del primer moment, la proposta de pressupost de Michel, que el situa en l’1,074% del PIB de la UE, no era vista amb bons ulls per cap dirigent europeu. Uns la rebutgen per ser poc ambiciosa i plantejar retallades en fons agrícoles i de cohesió, mentre d’altres volen uns comptes encara inferiors als proposats per Michel.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb