La defensa de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, ha mostrat el ‘ferm convenciment’ que la Junta de tractament hauria de classificar-los dins del tercer grau penitenciari en l’informe que han de presentar demà. Amb tot, la decisió final és de la Secretaria de mesures penals del Departament de Justícia, que hauria de validar el posicionament.

Decisió imminent sobre la situació dels presos polítics condemnats pel Suprem

Segons que argumenta la defensa en un comunicat, els tres presos polítics compleixen les circumstàncies personals necessàries per a assolir el tercer grau: ‘entorn social que els acull, possibilitat de trobar feina, no perillositat en la mesura que no han actuat amb violència (com de fet ha manifestat el mateix Tribunal Suprem no condemnant-los per rebel·lió), sense risc de reincidència (el Tribunal Suprem també ha argumentat que la inhabilitació no els permet “tornar a delinquir”) i sense cap responsabilitat civil subsidiària imposada i pendent de pagament (que és l’argument habitual que es fa servir per denegar tercers graus)’.

A més, remarquen que tant la defensa com els presos polítics han mantingut un ‘escrupolós respecte envers la tasca dels professionals dels centres penitenciaris que han d’emetre els preceptius informes’ i lamenten els articles que diuen que estarien conformes amb el segon grau.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.