ACN Madrid .-El president espanyol, Pedro Sánchez, ha proposat reformar la Constitució per incloure-hi la igualtat entre homes i dones. Una proposta que ha llençat aquesta tarda a través de Twitter (i de la que no n’ha dit res en les converses informals amb periodistes als passadissos del Congrés hores abans) i que coincideix amb la celebració dels 40 anys de la carta magna. En la piulada, Sánchez diu que “per fi” la societat comença a assumir com a pròpies les reivindicacions feministes i advoca per reformar la carta magna per incloure-hi el que considera “un dels grans avenços: la igualtat entre homes i dones”.

El president espanyol ha llençat aquesta idea quan el seu executiu ja ha iniciat els tràmits per reformar la Constitució per limitar els aforaments polítics a l’exercici de les funcions. Una mesura que encara no ha explicat a la resta de grups (vol fer-ho properament, ha dit) i que ha de comptar amb el suport de 3/5 part del Congrés. Aquest dijous, tant Cs com PP han tancat la porta a canvis en la Constitució. Albert Rivera ha supeditat qualsevol canvi a la propera legislatura i Pablo Casado ha dit que “la urgència” la té el govern espanyol per les “necessitats conjunturals” del PSOE. Ha deixat clar que amb ells no comptin per tocar la Constitució, la qual considera que està en plena vigència. Fa pocs dies, una altra proposta de Sánchez també va agafar a contrapeu fins i tot membres del seu executiu. El president espanyol va dir en una entrevista que calia reformar la Constitució per eliminar la inviolabilitat del rei. Hores més tard, va corregir-se i va dir que es tractava “d’una opinió”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb