El Cap de Govern d’Andorra, Antoni Martí, s’ha. reunit a Madrid amb el nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez. La reunió es va fer poc abans de l’acte institucional commemoratiu dels 25 anys de  relacions bilaterals entre Andorra i Espanya a la Fàbrica de Moneda i Timbre, a Madrid.

Durant l’acte, en el seu discurs, Martí s’ha referit a la col·laboració i acords assolits en matèria d’educació, cooperació policial, judicial, financera, seguretat social, salut o gestió de residus. Des del 1993, any de l’aprovació de la Constitució andorrana, ‘podríem destacar l’Acord del 2000 entre França, Espanya i Andorra sobre l’entrada, la circulació i residència dels respectius nacionals -anomenat acord trilateral-, l’Acord d’intercanvi d’informació fiscal de l’any 2010 i l’acord per evitar la doble imposició, signat el 2015’, ha dit.
El president espanyol Pedro Sanchez, ha coincidit amb Martí en les històriques bones relacions de veïnatge entre els dos països i ha manifestat que els convenis relatius a salut, educació i els acords d’intercanvi d’informació fiscal així ho demostren.

Martí també ha aprofitat la seva intervenció per destacar els reptes als quals s’enfronta Andorra, com la negociació de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, així com per reafirmar la candidatura d’Andorra per organitzar la Cimera Iberoamericana de 2020 com a ‘símbol de les bones relacions amb el país veí’.

Per la seva part, Sanchez ha reiterat el suport d’Espanya a Andorra en la negociació per l’acord amb la Unió Europea, afirmant que és una molt bona oportunitat per al Principat per impulsar la seva economia. De la mateixa manera, ha mostrat ple suport en la celebració a Andorra de la Cimera Iberoamericana el 2020, afirmant que marcarà una fita en les relacions amb Iberoamerica.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]