ACN Madrid.-El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, deixarà fins al setembre les reunions amb els grups polítics per buscar suports per a la investidura. La ministra portaveu, Isabel Celáa, ha dit que la setmana vinent es reprendran les reunions amb organitzacions i col·lectius socials per elaborar un “espai comú de les forces de progrés” però que no hi haurà reunions polítiques. Celáa assegura que el PSOE “no veu possibilitats” d’un govern de coalició i demana a Podem que explori la vida de “l’acord programàtic”. “És un fals dilema que sigui o govern de coalició o eleccions perquè nosaltres posem sobre la taula una altra opció”, ha dit la portaveu de l’executiu, que creu que “el rellotge corre per a tothom” i que no és únicament responsabilitat del PSOE aconseguir un acord.

El PSOE només s’ha reunit de moment amb l’únic diputat de Compromís, Joan Baldoví, i tampoc ha portat a terme la reunió que s’havia anunciat (extraoficialment) amb el PNV per a la setmana del 19 d’agost. En aquesta ronda de contactes, també està prevista una trobada amb ERC i JxCat, això sí, on no hi aniria Sánchez en persona i delegaria en la portaveu del grup al Congrés, Adriana Lastra.Celáa ha apel·lat a Podem i els ha demanat que valorin també l’opció que el PSOE els posa sobre la taula, i és la de donar suport a un govern amb programa progressista però des de fora. Segons la ministra portaveu, el debat d’investidura del juliol va evidenciar “la falta de confiança” i això fa “inviable” un govern de coalició. En canvi, creu que encara “hi ha temps” i demana a Podem que reflexioni. “Podem pot també apreciar l’opció de configurar un projecte polític que mereix la pena, com el que hem vingut treballant en els darrers mesos, encara hi ha temps”, ha valorat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.