Jordi Sànchez ANC

Jordi Sànchez, pres polític i impulsor de la Crida Nacional per la República, ha fet una crida des dels Lledoners perquè l’independentisme faci accions contundents, però mantenint el pacifisme i el civisme de totes les grans mobilitzacions per la independència. En una carta que s’ha llegit als actes de presentació de la Crida a Lleida i Reus, a la qual ha tingut accés VilaWeb, Sànchez demana d’aïllar els violents per a no fer el joc a l’estat espanyol. ‘Hem de desterrar els aldarulls i les cares tapades de les nostres mobilitzacions’, diu.

Preveu que les setmanes i mesos vinents seran intensos i que hi haurà grans mobilitzacions, però reivindica la necessitat que siguin no-violentes, de desobediència pacífica i de resistència pacífica. Esmenta aturades de país i blocatges de ciutats com a exemples.

També demana unitat als partits independentistes i diu que el naixement de la Crida no pretén substituir cap partit ni entitat. Critica el càlcul partidista i que es renunciés a governar Barcelona i es facilités la victòria de Ciutadans el 21-D perquè, segons que diu, els partits només amplien el perímetre de l’independentisme a partir de la generositat.

Sànchez afirma que si l’independentisme persisteix, la realitat s’imposarà i l’estat espanyol haurà d’acceptar un referèndum acordat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb