L’empresa de cerveses San Miguel ha retirat un vídeo publicitari ambientat a Benidorm (Marina Baixa) per les pressions d’organitzacions d’extrema dreta, com ara Falange,  Coalición ADÑ i Democracia Nacional. ‘Volem demanar disculpes pel vídeo “Sempre és estiu a Benidorm” de #SanMiguelExplorers, que ja hem retirat. En cap cas no hem volgut fer costat al terrorisme ni banalitzar-lo, però entenem el malestar que ha pogut crear aquesta peça creativa i ho lamentem’, han escrit en un piulet.

Al vídeo retirat, hi sortia una dona que presentava Benidorm com a ‘les Nacions Unides del lleure’: ‘Hi ha una comunitat noruega i una d’anglesa, també. Hi tens pubs irlandesos, menjar indi i l’única herriko taberna fora del País Basc és aquí. Poca broma.’

És aquesta menció a l’herriko taberna que ha despertat la crítica de les organitzacions d’extrema dreta. Han demanat la retirada del vídeo i San Miguel hi ha accedit.

El moviment de San Miguel ha fet que molts altres usuaris de les xarxes socials els acusessin de fer el joc a l’extrema dreta i els demanessin on és, ben bé, la banalització del terrorisme.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb